nieuws

Deegvetten met 25 procent verzadigd vet

Nieuws

ZWIJNDRECHT – Unimills, producent van eetbare olie en vetten, lanceerde deze week het eerste nieuwe plantaardige deegvet voor koekjes en biscuits met een zeer laag verzadigd-vetgehalte: GoldBake® 350.

Deegvetten met 25 procent verzadigd vet

ZWIJNDRECHT – Unimills, producent van eetbare olie en vetten, lanceerde deze week het eerste nieuwe plantaardige deegvet voor koekjes en biscuits met een zeer laag verzadigd-vetgehalte: GoldBake® 350.

Dit deegvet bevat slechts 25 procent verzadigd vet waarmee een verlaging van tenminste 50% in verzadigd vet in bakkerijproducten mogelijk wordt. Koekjes en biscuits met GoldBake® 350 als deegvet zijn gebaseerd op nieuwe gepatenteerde technologie waarbij de verwerkbaarheid in deeg, en de smaak en de houdbaarheid van de koekjes zijn geoptimaliseerd. Ter vergelijking: roomboter bevat ruim 65 procent verzadigd vet en 4 procent transvet, plantaardige palmolie bevat geen transvetten en 50 procent verzadigd vet.

 

Kneedbaar

De door Unimills ontwikkelde technologie maakt het mogelijk dat het deeg, ondanks het lage percentage verzadigde vetten, de vereiste eigenschappen behoudt: goed kneedbaar en niet te plakkerig. In nauwe samenwerking met de experts van het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen zijn verschillende soorten koekjes gebakken en uitgebreid getest in het smaakpanel.

GoldBake® 350 maakt deel uit van de GoldBake® 300 serie. ‘Gezondheid en duurzaamheid zijn de grote trends in voeding en vormen de twee pijlers van Unimills. De vraag naar natuurlijke plantaardige oliën die een laag verzadigd vetgehalte combineren met uitstekende eigenschappen en ook nog eens duurzaam geproduceerd zijn, is het afgelopen jaar sterk gestegen. Wij verwachten dat deze trend zich de komende jaren zal voortzetten.’, aldus Dr. Alexander van der Klauw, General Manager van Unimills. Naar verwachting zullen in de eerste helft van 2008 de eerste koekjes en biscuits met de nieuwe GoldBake® producten in de schappen van de supermarkt liggen.

Reageer op dit artikel