nieuws

De Soete Suikerbol zet graafmachine in voor lossen vracht Beko

Nieuws

VOORTHUIZEN – Bakkerij De Soete Suikerbol uit Voorthuizen wordt tijdelijk op een wel heel bijzondere manier beleverd. Vanwege de opgebroken straat kan de vrachtwagen van Back-Beko Ijsselstreek niet bij de bakkerij komen. Eén van de graafmachines wordt ingeschakeld voor het lossen van de bakkerijgrondstoffen.

De Soete Suikerbol zet graafmachine in voor lossen vracht Beko

VOORTHUIZEN – Bakkerij De Soete Suikerbol uit Voorthuizen wordt tijdelijk op een wel heel bijzondere manier beleverd. Vanwege de opgebroken straat kan de vrachtwagen van Back-Beko Ijsselstreek niet bij de bakkerij komen. Eén van de graafmachines wordt ingeschakeld voor het lossen van de bakkerijgrondstoffen.
 
 

‘Momenteel is het een grote zandbak om ons heen,’ vertelt de eigenaresse  van de bakkerij. ‘Er liggen wel loopplanken, maar het valt niet mee om ons te bereiken. Gelukkig zijn er veel trouwe klanten die de moeite nemen om bij ons te komen. Maar het is wel een stuk minder druk dan normaal.’
 
 
Dertig procent omzet minder
We missen zo’n dertig procent van de omzet.’ De bakkerij heeft een speciale actie opgezet. Klanten die acht keer door de bouwput naar de zaak komen, krijgen een slagroomstammetje. Klok vervolgt: ‘Dit is wel het dieptepunt voor ons, maar de werkzaamheden zijn half september al begonnen. Gelukkig wordt het allemaal wel mooi.’
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Voor kerst klaar?
De bouwwerkzaamheden zijn onderdeel van het nieuwe centrumplan voor Voorthuizen. ‘Er komt overal nieuwe bestrating, grotere fiets- en wandelpaden. Het centrum wordt minder aantrekkelijk voor doorgaand verkeer, maar aantrekkelijker voor de mensen die er winkelen. Twee pleinen zijn al klaar. Momenteel zijn ze bezig met de hoofdstraat. Precies daar waar wij zitten. Qua timing hebben we nog niet te klagen. Voorthuizen wordt in de zomer overspoeld met toeristen, dan kun je zoiets ook niet doen. Ze zijn direct na het seizoen in september begonnen.’
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Als alles volgens plan verloopt, is bakkerij De Soete Suikerbol in de Hoofdstraat van Voorthuizen op 15 december weer goed bereikbaar, net op tijd voor de grote kerstdrukte. ‘Dat hebben ze ons toegezegd. Het ziet er nu nog niet naar uit, maar zoiets kan snel veranderen.’
De gederfde omzet kan De Soete Suikerbol op niemand verhalen. ‘Dit valt onder het ondernemingsrisico. Van de gemeente hebben we wel de toezegging dat het op tijd klaar is voor de kerstdrukte.’
 
 
 
 
Foto’s : C. Klok – Van den Berg

Reageer op dit artikel