nieuws

Cosun neemt banketgrondstoffenleverancier Caullet S.A.S. over

Nieuws

BREDA – Cosun neemt de Franse banketgrondstoffenleverancier Caullet S.A.S. over. Het bedrijf wordt onderdeel van Cosun’s businessgroep Unifine Food & Bake Ingredients dat ingrediënten ontwikkelt, produceert en levert voor de ambachtelijke en industriële banketbakkerij, ijs- en voedingsmiddelenindustrie.

Cosun neemt banketgrondstoffenleverancier Caullet S.A.S. over

BREDA – Cosun neemt de Franse banketgrondstoffenleverancier Caullet S.A.S. over. Het bedrijf wordt onderdeel van Cosun’s businessgroep Unifine Food & Bake Ingredients dat ingrediënten ontwikkelt, produceert en levert voor de ambachtelijke en industriële banketbakkerij, ijs- en voedingsmiddelenindustrie. 
 

Caullet wordt gezien als een belangrijke speler in de productie en distributie van banketgrondstoffen. De hoogwaardige ingrediënten worden geleverd aan de groothandel. In Frankrijk is Caullet marktleider in afdekgelei en fondant. Caulinter , het exportbedrijf van Caullet, levert aan klanten buiten Frankrijk. Het bedrijf, dat in 1950 is opgericht, beschikt over een zeer moderne productiefaciliteit nabij Lille. Er werken 32 medewerkers.
 
Afdekgelei 
Unifine F&Bi ontwikkelt, produceert en levert samengestelde ingrediënten voor de ambachtelijke en industriële banketbakkerij, ijs- en voedingsmiddelenindustrie en behoort tot de top 4 in Europa. Het assortiment afdekgelei en fondant van Caullet vormt een uitstekende aanvulling op het bestaande assortiment van Unifine F&Bi.
 
Unifine F&Bi heeft verkoopkantoren in negen Europese landen, productielocaties in België, Duitsland, Hongarije, Portugal en Spanje en in Nederland, waar ook het hoofdkantoor gevestigd is. De acquisitie van de faciliteiten van Caullet versterkt de productiecapaciteit van Unifine F&Bi in Frankrijk en in andere Europese landen. Het ligt in de bedoeling om de nieuwe productielocatie verder te ontwikkelen, samen met het zeer ervaren team van Caullet. De bestaande afnemers van Caullet mogen blijven rekenen op de vertrouwde service en kunnen profiteren van de inbreng van Unifine F&Bi.
 
Deze businessgroep mag zich rekenen tot een van de grotere spelers in de Europese markt voor voedingsingrediënten voor de ambachtelijke en industriële (banket)bakkerij en ijsindustrie. Met deze overname versterkt Unifine F&Bi haar positie in de Franse markt.

Reageer op dit artikel