nieuws

Brood zeven procent duurder in jaar tijd

Nieuws

VOORBURG – Brood was in oktober 2007 bijna 7 procent duurder dan een jaar eerder. Dit is de sterkste stijging van de afgelopen zeven jaar.

Brood zeven procent duurder in jaar tijd

VOORBURG – Brood was in oktober 2007 bijna 7 procent duurder dan een jaar eerder. Dit is de sterkste stijging van de afgelopen zeven jaar.

Dit percentage heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek, CBS, vanochtend naar buiten gebracht. De prijs van melk is in een jaar tijd met twaalf procent gestegen. Voor boter moet negentien procent meer worden betaald.
 
Graan
De stijgende prijzen zijn het gevolg van de stijgende afzetprijzen in de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie en de internationale markt van zuivel- en graanproducten. Toch waren voedingsmiddelen als geheel in oktober slechts 1,5 procent duurder dan vorig jaar. Dat is ongeveer gelijk aan de inflatie in oktober (1,6 procent). Brood maakt bijna 9 procent uit van de weging van voedingsmiddelen in het inflatiecijfer, melk 2 procent. In de inflatie als geheel heeft brood een gewicht van 0,9 procent op het totaal en melk een gewicht van 0,2 procent.
 
Lees ook:
 

Reageer op dit artikel