nieuws

Brood voor hongerende bevolking

Nieuws

NIEUWLEUSEN – Stichting ORA zending & hulpverlening is samen met een buitenlandse partnerorganisatie gestart met de actie Food for NK (Eten voor Noord-Korea). ORA ondersteunt twee bakkerijen die de hongerende bevolking van dagelijks brood voorziet.

Brood voor hongerende bevolking

NIEUWLEUSEN – Stichting ORA zending & hulpverlening is samen met een buitenlandse partnerorganisatie gestart met de actie Food for NK (Eten voor Noord-Korea). ORA ondersteunt twee bakkerijen die de hongerende bevolking van dagelijks brood voorziet.
Directeur Erik Merx van ORA: ‘Het helpen van Noord-Koreaanse kinderen en gezinnen is moeilijk, maar niet onmogelijk. Samen staan we sterk en hopen we op zoveel mogelijk manieren zoveel mogelijk mensen te voorzien van broodnodige hulp’. Met honger, armoede en vervolging houdt het totalitaire regime in Noord-Korea kinderen en volwassenen in een ijzeren greep.  De Noord-Koreaanse grenzen zijn hermetisch gesloten, maar toch proberen wekelijks honderden wanhopige mensen het land te ontvluchten. Velen overleven dit niet.
 
Duizenden broden
Er zijn maar weinig buitenlandse bedrijven in Noord-Korea die officieel toestemming krijgen om zich daar te vestigen. In het noorden van het land zijn sinds enige tijd twee bakkerijen actief, opgezet en geleid door buitenlanders. Per week bakt men duizenden broden. Een klein deel is voor de verkoop, maar het grootste deel van de broden wordt weggegeven. Aan schoolkinderen en de armste gezinnen.
 
Derde bakkerij
Een derde bakkerij is in voorbereiding. Het is de bedoeling van Stichting Ora om een netwerk van bakkerijen in kleine steden te openen.
Alle kosten voor het bakken van één brood in Noord-Korea zijn € 0,70. Een nieuwe bakkerij kost ongeveer € 38.000,- (bouw en inrichting).
Steun
Donaties kunnen worden overgemaakt op:
Postbank nummer 2331201, Stichting Ora, o.v.v. Food for NK.
Voor meer informatie over deze actie kunt u kijken op www.stichtingORA.nl of tijdens kantooruren bellen naar ORA: 0529 – 402 906.
 
———————————————————-
Achtergrond:
Wie of Wat is ORA

De letters ORA staan voor Orphans and Refugee Aid.(Hulp aan wezen en vluchtelingen). De internationale hulporganisatie ORA is in 1981 opgericht en heeft wereldwijd projecten in 40 landen.Vanuit Nederland is ORA werkzaam in een geringer aantal van deze landen.
ORA werkt nauw samen met de lokale kerken, andere (soms internationale) organisaties en de lokale bevolking. ORA heeft een sponsorprogramma en er worden bruikbare goederen ingezameld voor transporten naar de doellanden.
 

Reageer op dit artikel