nieuws

Bakker Heemskerk zet de ovens uit

Nieuws

HENGELO (OV)- Het zou wel eens een emotionele dag kunnen worden, vermoedt Liesbeth Heemskerk. Want zaterdag 10 november staat ze voor het laatst achter de toonbank van de gelijknamige bakkerij aan de Krabbenbosweg.

Bakker Heemskerk zet de ovens uit

HENGELO (OV)- Het zou wel eens een emotionele dag kunnen worden, vermoedt Liesbeth Heemskerk. Want zaterdag 10 november staat ze voor het laatst achter de toonbank van de gelijknamige bakkerij aan de Krabbenbosweg.

Zij en haar man Luc stoppen dan met de zaak, na ruim 22 jaar. ’s Maandags gaat de winkel wel weer open, maar dan als tweede filiaal van banketbakkerij Maison Gustaf . De bakkerij is bekend. Vaste klanten komen zelfs met enige regelmaat uit Alkmaar, Haarlem en Nijmegen, meldt het echtpaar in De Twentsche Courant Tubantia. De reden van die populariteit: het Ouderwets Gronings Roggebrood. In vier varianten: naturel, zonnepitten, noten en rozijnen.

 

Luc ontwikkelde meer broden die in de loop der jaren een zekere faam verwierven. Zoals de Krabbe, een donker meergranen-type. En de Onlander, naar het achtergelegen ’t Onland: tarwemeel met gebroken rogge en sesamzaad. Klanten vragen ook vaak naar de Schwarz: roggestoet met mokka.  Heemskerk bakt ze inmiddels niet meer zelf. Gezondheidsredenen dwongen hem daartoe. Een collega-bakker kreeg de receptuur inclusief aanwijzingen en levert de broden sinds medio augustus. Luc Heemskerk is 55 jaar. ‘Maar qua uren ben ik 85.’

 

Hij produceert de laatste weken alleen nog banket. En de warme bakker is er volstrekt eerlijk over: hij zal het werk niet missen. ‘Jammer dat ik moet stoppen? Absoluut niet. Blij dat ik er vanaf ben! Het werd me gewoon teveel.’ Want broden bakken is een zware klus’, verzekert de vakman.

 

Reageer op dit artikel