nieuws

WK wielrennen voor bakkers in Nederland

Nieuws

OOTMARSUM – Voor de tweede keer in de historie vindt het WK Wielrennen voor bakkers en ijsbereiders in Nederland plaats. De wedstrijd wordt op zondag 7 september 2008 in en rondom het Twentse Ootmarsum gehouden.

WK wielrennen voor bakkers in Nederland

OOTMARSUM – Voor de tweede keer in de historie vindt het WK Wielrennen voor bakkers en ijsbereiders in Nederland plaats. De wedstrijd wordt op zondag 7 september 2008 in en rondom het Twentse Ootmarsum gehouden.

Sinds vorige week is de site, waarop alle gegevens over het evenement, in de lucht. Aan dit WK nemen zo’n 200 brood- en banketbakkers en ijsbereiders deel. Dit jaar werd het evenement in Italië gehouden.  De organisatie is in handen van een aantal Nederlandse bakkers. Zij worden bijgestaan door de Oldenzaalse Wielerclub (OWC), de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU) en de brancheorganisatie Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV).

 

De kosten van het evenement bedragen zo’n 20.000 euro. Mede-organisator Lucas Kruijmer uit Huizen: ‘Deelnemers betalen zelf een bescheiden bijdrage, maar de organisatie is ook op zoek naar bedrijven, personen en instellingen die dit wielerfestijn financieel willen onderstenen. Dat kan middels een advertentie in het programmaboekje, het plaatsen van reclamevoertuigen of het ophangen van vlaggen langs het parcours.’

 

Reageer op dit artikel