nieuws

Winnende foto Zomeractie uit Oeganda: prijs wordt geveild voor goed doel!

Nieuws

DOETINCHEM – De foto van een stel enthousiaste bakkers van de bakkerij in Nkokonjeru in het Afrikaanse land Oeganda is de winnende foto van de Zomeractie van Bakkerswereld.

Winnende foto Zomeractie uit Oeganda: prijs wordt geveild voor goed doel!

DOETINCHEM – De foto van een stel enthousiaste bakkers van de bakkerij in Nkokonjeru in het Afrikaanse land Oeganda is de winnende foto van de Zomeractie van Bakkerswereld.

De foto is gemaakt door Wiljan van der Linden, pr manager van Bake for Life. Hij heeft de Bronzen Pluim gewonnen ter waarde van 250 euro.
Bake for Live geeft jonge gehandicapten in de derde wereld een kans door het opzetten en inrichten van bakkerijen waar ze worden opgeleid tot bakker. Wiljan van der Linden en Ton van Mourik bezochten namens de stichting de bakkerij in Oeganda afgelopen zomer en maakten een fraaie foto van de bakkerij Nkokonjeru en de trotse bakkers.
 
Jury
De jury, die bestond uit professionele fotografen, roemde de foto vanwege het ‘mooie contrast door het witbrood en de donkere mensen, het enthousiasme dat de foto uitstraalt en voor het feit dat de fotograaf zoveel mensen heeft gemobiliseerd voor de foto.
 
Zomeractie
Abonnees van Bakkerswereld kregen afgelopen zomer een hoedje toegestuurd en werden gevraagd om een verrassende foto op te sturen waarbij het hoedje zichtbaar was. Tientallen inzendingen zijn op de redactie binnen gekomen.
 
Prijs verloten
Wiljan van der Linden verkoopt zijn gewonnen prijs bij opbod. De opbrengst gaat naar Bake for Life. De gelukkige kan een keus maken uit verschillende bijzondere belevenissen, zoals een ballonvaart of een luxe 3-daagse City-Cruise naar York . Voor twee personen.  www.pluimen.nl
Mail uw bedrag door aan w.vanderlinden@bakefive.nl
 
Overige winnaars
De workshops naar keuze bij Sonneveld (die de zomeractie mede mogelijk maakte) en het European Bakery Innovation Centre ter waarde van € 150 zijn gewonnen door: Wilfried Westera, Ed Slagboom, Familie van Leeuwen en Patricia Blom.
 
 
 
 
Bakkerswereld bedankt iedereen voor het insturen van de prachtige en grappige foto’s!
 
Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Reageer op dit artikel