nieuws

Talentenprijs voor Lisette Weijs

Nieuws

HEERHUGOWAARD – Lisette Weijs heeft op dinsdag 9 oktober de Talentenprijs gewonnen. De 21-jarige banketbakker maakte een rond taartje met als hoofdsmaken chocolade en citroen. Haar leerbedrijf is Patisserie Tummers uit Heemstede.

HEERHUGOWAARD – Lisette Weijs heeft op dinsdag 9 oktober de Talentenprijs gewonnen. De 21-jarige banketbakker maakte een rond taartje met als hoofdsmaken chocolade en citroen. Haar leerbedrijf is Patisserie Tummers uit Heemstede.

De Talentenprijs (voorheen Geert Grieverprijs) werd uitgereikt op het Horizon College in Heerhugowaard. Er deden 24 leerlingen uit heel het land (niveau twee) aan mee. Volgens Jos den Otter, voorzitter van de Stichting Gouden Gard, organisator van de wedstrijd, vormen de deelnemers van de Talentenprijs de kraamkamer voor de Gouden Gard. Hij is zeer lovend het over niveau van de inzendingen.
 
Winnende taart
Lisette is lang bezig geweest met haar taartje. Tijdens een wedstrijd op school werd ze vierde met hetzelfde taartje. Met de beker in haar hand vertelt ze: ‘Daarna heb ik het taartje verbeterd. Het taartje is zoet en fris tegelijk. Dat vind ik er bijzonder aan.
Over de opbouw van de taart: ‘Onderop ligt een kapselplakje, daar bovenop een krokant plakje van amandelpoeder en pecannoten. Dan een laagje chocolademousse. Daarop een plakje schuim met daarin snippers van sinaasappel. Dan cremeux van citroen. En als bovenste laagje weer chocolademousse. De taart is afgewerkt met een zwarte spiegel en decoratie van chocolade.’
 
De eigenaar van Patisserie Tummers is maar wat trots op zijn prijswinnaar. ‘We gaan er zeker wat mee doen in de winkel. Ook wil ik Lisette vragen of ze haar recept beschikbaar wil stellen voor publicatie in het boek ‘Heemstede kookt’. Onze praktijkopleider Daniel Jongsma zal wat trots zijn op zijn twee winnaars!’
 
Consumentenjury
Lisette Weijs won tevens de prijs van de consumentenjury, beschikbaar gesteld door Bakkers in Bedrijf. De jury roemde haar taartje om de heerlijke smaak, het thema dat duidelijk terug te vinden was en de snijdbaarheid.
 
Prijswinnaars Talentenprijs
1. Lisette Weijs, ROC Amsterdam, Patisserie Tummers, Heemstede
2. Robin Hoedjes, Horizon College, Bakkerij Otten
3. John Prins, ROC Leiden, Patisserie Tummers, Heemstede
 
Winnaar consumentenjury
Lisette Weijs, ROC Amsterdam, Patisserie Tummers, Heemstede
 
De organisatie van de wedstrijd is in handen van Stichting De Gouden Gard en Kenwerk.
 
 
 
 
Foto’s: Wick Natzijl

Reageer op dit artikel