nieuws

Seminar ‘Haal meer energie uit uw bakkerij

Nieuws

WAGENINGEN – Beko Advies, NBOV, het Energiecentrum en het Nederlands Bakkerij Centrum organiseren maandagmiddag 5 november een gratis seminar over energiebesparing bij het NBC in Wageningen.

Seminar ‘Haal meer energie uit uw bakkerij

 
WAGENINGEN – Beko Advies, NBOV, het Energiecentrum en het Nederlands Bakkerij Centrum organiseren maandagmiddag 5 november een gratis seminar over energiebesparing bij het NBC in Wageningen.
Tijdens dit seminar, dat als titel heeft ‘Haal meer energie uit uw bakkerij’, krijgen bakkers concrete tips hoe zij met relatief eenvoudige maatregelen honderden of zelfs duizenden euro’s per jaar kunnen besparen. Het seminar is van 13.00 tot circa 16.30 uur.
 
Stijgende energiekosten beperken
Beko Advies, NBOV, het Energiecentrum en NBC sloegen in het najaar van 2006 de handen ineen om de alsmaar stijgende kosten van gas en elektriciteit in de bakkerij te onderzoeken en – waar mogelijk – te beperken. De projectpartners voerden daarom gezamenlijk een energieonderzoek uit bij vijf willekeurige bakkerijen in Nederland. Tijdens het seminar presenteert Maurice Starren, kennisspecialist wet- en regelgeving bij het Nederlands Bakkerij Centrum, de uitkomsten van het onderzoek. Hij laat zien wat de energievreters zijn binnen de bakkerij en waar ondernemers winst kunnen behalen.
 
Kansen
Aansluitend zoomt Jac van Trijp, senior project manager bij het Energiecentrum, in op de vraag hoe andere branches omgaan met energiebesparing. Bekend is onder meer dat de horecabranche in drie jaar tijd liefst anderhalf miljoen euro heeft bespaard aan energiekosten. Van Trijp spiegelt de bakkerijbranche met de overige branches en laat zien waar er kansen liggen.
 
Innovaties
Tijdens het seminar krijgen de bezoekers bovendien een boeiende presentatie van Ir. Henk van Deventer, senior onderzoeker bij TNO Kwaliteit van Leven. Hij kijkt naar de toekomst en laat zien dat met innovaties de energierekening de komende jaren nog verder omlaag kan.
Het seminar, dat onder leiding staat van dagvoorzitter Hanno Spanninga van het Nederlands Bakkerij Centrum, wordt afgesloten met een informatiemarkt waarbij een aantal instanties persoonlijk energiebesparingadviezen geeft aan bakkers.
 
U kunt zich aanmelden via de website www.nbc.nl.
Op deze site vindt u ook het voorlopige programma van het seminar.
Voor meer informatie kunt u uiteraard ook bellen: (0317) 47 12 47.

Reageer op dit artikel