nieuws

Paul Berntsen introduceert Zuurkoolbrood

Nieuws

DIDAM – Zuurkoolbrood als vervanger van aardappelen. Paul Berntsen, eigenaar van Kampioensbakker Berntsen uit Didam, gelooft er in. Hij levert sinds deze week deze nieuwe broodvariant aan het plaatselijke restaurant de Gouden Dis in Didam.

DIDAM – Zuurkoolbrood als vervanger van aardappelen. Paul Berntsen, eigenaar van Kampioensbakker Berntsen uit Didam, gelooft er in. Hij levert sinds deze week deze nieuwe broodvariant aan het plaatselijke restaurant de Gouden Dis in Didam.

Zuurkoolbrood als vervanger van aardappelen. Paul Berntsen, eigenaar van Kampioensbakker Berntsen uit Didam, gelooft er in.  Berntsen: ‘Zuurkoolbrood is een bol van 350 gram, stevig gebakken brood met daar binnen in zuurkool.’ Meer wil de bakker er niet over kwijt. ‘Dat is het geheim van de smit…’ De broodsoort wordt geserveerd bij de hoofdmaaltijd en is vooral geschikt bij wildgerechten als vervanger van aardappelen, aldus de bronzen mediallewinnaar Bakkerij van het Jaar 2007 .
Berntsen levert iedere dag twintig broden aan het restaurant. Hoewel hij momenteel exclusief levert aan de Gouden Dis denkt hij er over om in de toekomst ook aan andere restaurants te leveren. Berntsen heeft de domeinnaam zuurkoolbrood.nl al geclaimd.

Reageer op dit artikel