nieuws

Oplossing conflict Frijling en vakbond

Nieuws

DALFSEN – Het conflict tussen Frijling Banket en vakbond CNV brood en zoetwaren is opgelost.

Oplossing conflict Frijling en vakbond

DALFSEN – Het conflict tussen Frijling Banket en vakbond CNV brood en zoetwaren is opgelost.
 
 

De vijf chauffeurs waar het om ging, blijven in dienst van Frijling Banket en worden
gedetacheerd bij transportbedrijf De Vries in Hallum. Door de detachering gaan ze er financieel niet op achteruit. Zouden ze in dienst treden bij De Vries, dan zouden de chauffeurs er € 300,- per maand op achteruitgaan. En hier waren de chauffeurs en de vakbond het niet mee eens, zo meldt De Stentor. Vorige week was er nog sprake van een patstelling tussen Frijling en de vakbond. Er waren vier overlegrondes nodig om er uit te komen.
 
Tevreden
De transportafdeling van Frijling is onlangs overgenomen door De Vries. Het was in eerste instantie de bedoeling dat de chauffeurs in dienst zouden treden bij De Vries.
Harm Roeten, Landelijk onderhandelaar voor CNV Brood en Zoetwaren, is tevreden. ‘De Vries is een goed bedrijf, die veel meer in deze sector doet. Ze kennen het product, het werken met breekbaar spul’, aldus Roeten.
 
Over de grens
Interim-directeur bij Frijling, Huib Winkel, had liever een andere oplossing gezien. ‘Dat was helderder geweest voor De Vries en de betrokken medewerkers’, stelt hij. In zijn ogen ging de vakbond over de grens in haar onderhandelingen. ‘Ook ik heb telkens geroepen dat de chauffeurs er niet op achteruit mochten gaan.’
 

Reageer op dit artikel