nieuws

Nieuwe toplijn brood C1000

Nieuws

AMERSFOORT – Supermarktketen C1000 wil zich profileren als warme bakker. Daarom komt C1000 in oktober met een nieuwe toplijn voor brood.

Nieuwe toplijn brood C1000

AMERSFOORT – Supermarktketen C1000 wil zich profileren als warme bakker. Daarom komt C1000 in oktober met een nieuwe toplijn voor brood.

De supermarktorganisatie introduceert begin oktober (week 41) de nieuwste toplijn in genaamd: Cees Lammertinck.
De productlijn bestaat voornamelijk uit broodsoorten als wit, bruin, volkoren, waldcorn en bolletjes. ‘Maar de kwaliteit is aanmerkelijk beter. Als je het brood voelt en ziet, merk je direct het verschil’, stelt Mark Mudde, bedrijfsleider C1000 Westeraam in het vakblad Distrifood .
 
Omzetplus
In de pilots is Lammertinck-brood goed voor één derde van de totale broodverkoop, waarmee een omzetplus van 8 tot 9 procent wordt gerealiseerd. Cees Lammertinck wordt naast het C1000 -brood neergezet. ‘Hiermee dekken we zowel de onderkant van de markt, de discounters, als de bovenkant van de markt, de warme bakkerijen, af. Dit biedt als voordeel dat we veel flexibeler zijn in de balans tussen kwaliteit en prijs’, aldus Mudde.
 
Bakkerij
Het submerk Cees Lammertinck is de laatste innoviteit op de onlangs verniewde bakkerijafdeling van C1000.  In week 41 start de uitrol. In één half jaar tijd worden alle C1000’s ondergebracht in clusters van 15 tot 20 winkels, die iedere ochtend door een regionale bakkerij worden beleverd. Of Bakkersland of Bake Five deze klus krijgt toegewezen, is nog niet bepaald.

Reageer op dit artikel