nieuws

Nationaal Schoolontbijt van start

Nieuws

AMSTERDAM – Het Nationaal Schoolontbijt 2007 is vandaag van start gegaan. De opening vond vanochtend plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam en werd verricht door bakkerijambassadeur Sven Kramer.

Nationaal Schoolontbijt van start

AMSTERDAM – Het Nationaal Schoolontbijt 2007 is vandaag van start gegaan. De opening vond vanochtend plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam en werd verricht door bakkerijambassadeur Sven Kramer.

De hele week staat het thema ontbijt centraal. 450.000 kinderen verdeeld over tweeduizend basisscholen worden de komende dagen getrakteerd op bijna een half miljoen ontbijtjes. Het aantal bakkerijen dat dit jaar meedoet is ruim vijfhonderd.
 
Publiciteit
Om zoveel mogelijk publiciteit te genereren heeft de organisatie Voorlichtingsbureau Brood drie persmomenten bedacht. Naast de opening met Sven Kramer vandaag (maandag) is dat een ontbijt met politici op woensdag in Den Haag en de sluiting met de chequeoverhandiging op vrijdag in Delft. De cheque komt ten goede aan de Johan Cruyff Foundation en wordt overhandigd aan rolstoeltennisser Esther Vergeer.
 
Maandag kwam de pers massaal af op het startschot dat Sven Kramer letterlijk gaf. Hij telde samen met honderd schoolkinderen af van tien tot nul waarna hij een schot loste in het Olympisch Stadion. De schaatser ontbeet met de kinderen, waarna sportieve activiteiten volgden.
 
Greep uit de aanwezige media:
– ANP
– Telegraaf
– NOS Jeugdjournaal
– RTV Noord-Holland
– Vara! Ontbijtradio
– SBS 6
 
 
 

Reageer op dit artikel