nieuws

Joppen kampioen Echte Bakkers Zuid-West Nederland

Nieuws

BREDA – Echte Bakker Joppen uit Breda mag zich beste Echte Bakker van Zuid-West Nederland noemen. Tweede werd Echte Bakker Akershoek uit Ouddorp en derde Echte Bakker van der steen uit Made.

Joppen kampioen Echte Bakkers Zuid-West Nederland

BREDA – Echte Bakker Joppen uit Breda mag zich beste Echte Bakker van Zuid-West Nederland noemen. Tweede werd Echte Bakker Akershoek uit Ouddorp en derde Echte Bakker van der steen uit Made.

De Echte Bakkers van Zuid-West Nederland hielden op 17 oktober in Hotel Mastbosch voor de tweede keer in de historie een Kampioenendag. Vakwedstrijden houden ze vaker maar deze jaarlijkse competitie wordt groots opgezet.
 
De keurmeesters
Er was alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de producten van de hoogste kwaliteit ook gekeurd werden door keurmeesters van de hoogste kwaliteit. Daarbij was de hulp ingeroepen van verschillende leveranciers en van verschillende Echte Bakkers van topklasse uit de rest van het land. Ook was er een consumentenjury. De keurmeesters werden uitgebreid geïnstrueerd door juryvoorzitter Chris Scholtens.
 
Verrassend Innovatief
De jury beoordeelde van de twintig deelnemende bakkers een volkorenbrood, witte puntjes, eierkoeken, een roomboter-amandelletter en een kerststol. Vooral opvallend vond Scholtens de creaties in de categorie innovatieve producten. Mooie namen als Rogge Verdommeke, Bakkers amuse of Ouddorpse Duinroosje kwamen langs. De innovatieprijs, die door een consumentenjury werd uitgereikt, viel dit jaar Echte Bakker Douenburg uit Rijsbergen ten deel, met een zeer donker brood gevuld met cranberries en noten.
 
Teamprestatie
Joppen wist bij drie van die producten de hoogste score in de wacht te slepen. Hij bakte het beste volkorenbrood, de beste witte puntjes en de beste Brabantse eierkoeken. Op de rest van de producten scoorde hij gemiddeld zo goed dat hij over het geheel als winnaar uit de bus kwam. ‘Dit is een fantastische beloning voor ons hele team. We hebben er met z’n allen keihard voor gewerkt en dan is het mooi als de vakjury en de consumentenjury dat weten te waarderen.’ Aldus een trotse Peter Joppen.
 
De uitslag:
Volkorenbrood:  
1.   Joppen Breda
2.   Akershoek Ouddorp
3.   van der Steen Made
Witte puntjes
1   Joppen Breda
2   Van Disseldorp Bavel
3   Kottier Breda
Weihnachtsstol
1   Van der Steen Made
2   Van Ballegooijen Veen
3   Joppen Breda
Roomboter-amandelletter
1   Akershoek Ouddorp
2   Filius Yerseke
3   Van Meijel Clinge
 
Brabantse eirerkoeken
1   Joppen Breda
2   Snelders Oosterhout
3   Vvan Disseldorp Bavel
 
Innovatieproduct
1   Douenburg Rijsbergen
2   Van der Steen Made
3   Akershoek Ouddorp
 

Reageer op dit artikel