nieuws

Hattem voor een dag van chocolade

Nieuws

HATTEM –  Alles is van chocolade op zaterdag 13 oktober. Het Gelderse IJsselstadje Hattem staat die dag in het teken van het Chocoladefestival.

Hattem voor een dag van chocolade

HATTEM –  Alles is van chocolade op zaterdag 13 oktober. Het Gelderse IJsselstadje Hattem staat die dag in het teken van het Chocoladefestival.

 

Het is de vierde editie van het Chocoladefestival dat eens in de twee jaar gehouden wordt. De ultieme droom van de Hattemer chocolatier Adri Ras. Liefhebbers en chocoholics uit binnen- en buitenland weten de weg naar het festival inmiddels te vinden. Het lint van kramen vol heerlijkheden, kunst en demonstraties in de aloude binnenstad nodigt uit.

 

Atelier

Het atelier van Adri Ras, op een steenworp afstand van de statige stadspoort, is geopend. Adri en zijn medewerkers demonstreren en gunnen een ‘kijkje in de keuken’. De plaatselijke kapper kleurt met chocolade, de horeca presenteert chocolade lekkernijen, schilders schilderen en er wachten cursussen. Wijnen met chocolade, culinaire uitdagingen, proeven en beleven. Ook het Nederlands Bakkerijmuseum is tijdens het festival geopend, evenals het Droste Museum

 

Tijdens het festival, dat van 11 uur tot 16 uur wordt gehouden, zijn beeldhouwers in de weer met chocolade. De onthulling van het beeld van IJsselschilder Jan Voerman, voor de gelegenheid in puur, geldt als een van de hoogtepunten. Het is Voermankenner en liefhebber/acteur Henk van Ulsen die zaterdag het beeld onthult. Aansluitend volgt de onthulling van de chocolade replica. Adri Ras werkte dagen aan het indrukwekkende kunstwerk. 

Reageer op dit artikel