nieuws

Gouden Gard voor Chiel Hogenboom

Nieuws

HEERHUGOWAARD – Chiel Hogenboom is de trotse winnaar van de Gouden Gard 2007. Hij kreeg de trofee dinsdag 9 oktober in Heerhugowaard uit handen van Jasper Engel, de winnaar van vorig jaar.

Gouden Gard voor Chiel Hogenboom

HEERHUGOWAARD – Chiel Hogenboom is de trotse winnaar van de Gouden Gard 2007. Hij kreeg de trofee dinsdag 9 oktober in Heerhugowaard uit handen van Jasper Engel, de winnaar van vorig jaar.

Hogenboom (21) springt letterlijk een gat in de lucht en stampt op het podium van blijdschap. Even weet hij geen woorden te vinden voor zijn vreugde. Dan komen de eerste woorden over zijn lippen: ‘Yes. Wauw. En een vloek van blijdschap die we hier maar niet zullen herhalen…
 
Smaak taart
Chiel blijft als winnaar kritisch op zijn eigen product. ‘Mijn bonbons hadden beter gekund. Het hoogste aantal punten heb ik voor mijn taartje en de friandises. Mijn taart is gemaakt van vanillemousse met amandel sable beslag, een cassis cremeux, frambozenbavarois en rood fluweel afgespoten.’
 
Jury-oordeel
De jury keurde niet alleen de smaak van de producten en de uiteindelijke etalage van showstuk en producten, maar lette gedurende de wedstrijddag ook op het hygiënisch werken, de organisatie en dergelijke.
 
Stimulans
Chiel Hogenboom – werkzaam bij Patisserie Vermeer uit Lisse- was de laatste die zich inschreef voor de wedstrijd. In juli besloot hij dat hij toch mee zou doen. ‘Daarna heb ik er hard aangewerkt. Hoeveel uur? Nou dat weet ik niet. Vooral de kleine uurtjes na het werk. Ik kreeg de sleutel van mijn baas en mocht alles gebruiken. Hij en mijn collega’s hebben me enorm gestimuleerd. Ook als ik het even niet meer zag zitten.’
Naast een Gouden Garde mag Hogenboom ook de Coachingsprijs van het ROC Eindhoven mee naar huis nemen. Deze is goed voor € 650,- coaching het komende jaar.
 
Slapen…
Mandy van Buel – werkzaam bij Jacques van Bragt – mag de Zilveren Gard mee naar huis nemen. Deze zet ze op het nachtkastje waarna ze snel gaat slapen. ‘Ik ben om half drie opgestaan vannacht’, zegt ze. ‘Naar het werk gereden, alles ingeladen en toen heel voorzichtig vanuit Brabant naar Heerhugowaard gereden. Ik wilde de files voor zijn! Gelukkig is alles heel gebleven en was ik de files inderdaad voor. Toen de hele dag werken en nu ben ik gewoon moe… Maar wel heel tevreden. Echt super dit. Zo leuk!’
 
Monique Rab – werkzaam bij Dunya’s Taartenatelier – gaat met de Bronzen Garde huiswaarts. Ook voor haar was het een zware wedstrijddag. Maar beide meiden zijn wel trots dat ze met twee dames op het podium zijn beland!
 
Er namen zes mensen deel aan de Gouden Gard. Voor het eerst in de geschiedenis van de wedstrijd deden er net zo veel dames als heren mee.
De prijswinnaars Gouden Gard
1. Chiel Hogenboom, ROC Leiden, Patisserie Chocolaterie Vermeer
2. Mandy van Buel, ROC Eindhoven, Banketbakkerij Jacques van Bragt
3. Monique Rab, Zadkine Rotterdam, Dunya’s Taartenatelier
 
Marketingprijs van Heerlijk en Heerlijk
Jeroen Kemps, ROC Eindhoven, Patisserie De Rouw
 
De organisatie van de wedstrijd is in handen van Stichting De Gouden Gard en Kenwerk.
 
 
 
.
 
Foto’s: Wick Natzijl

Reageer op dit artikel