nieuws

Frank Haasnoot vierde op World Chocolate Masters

Nieuws

PARIJS – Frank Haasnoot is maandag in Parijs vierde geworden in de strijd om de titel World Chocolate Masters. Eerste werd de Japanner Naomi Mizuno.

Frank Haasnoot vierde op World Chocolate Masters

PARIJS – Frank Haasnoot is maandag in Parijs vierde geworden in de strijd om de titel World Chocolate Masters. Eerste werd de Japanner Naomi Mizuno.
Frankrijk zelf eindigde op de tweede plaats met Yvonnick le Maux. Het brons ging naar Carmelo Sciampagna die Italië vertegenwoordigde. Tijdens de nationale selecties hebben 20 deelnemers zich geplaatst voor de finale van 20 tot en met 22 oktober. Bakkerswereld-redacteur Edwin Rensen was aanwezig in Parijs tijdens de prijsuitreiking.
 
Chocolade te warm
Haasnoot was net na de bekendmaking van de winaars wat teleurgesteld, zo meldt hij vanuit de Franse hoofdstad. ‘Maar later werd bekend dat hij een vierde stek had veroverd en daarmee was hij zeer tevreden. Tijdens de wedstrijd werd zijn chocolade voor de vormbonbons iets te warm, waardoor de cacao niet goed hechtte. Haasnoot moest dit overnieuw doen, waardoor zijn tijdschema in de war raakte. En het kleine showpronkstuk stortte gedeeltelijk in, tijdens de jurering. Dat heeft hem wat punten gekost. Toch is een vierde plek in een veld van de 20 beste chocoladekunstenaars ter wereld een knappe prestatie.’
 
Details
Frank Haasnoot: ‘Met een vierde plaats op de wereldranglijst ben ik zeer tevreden. Ik heb er veel van geleerd. Zo heb ik gezien dat ik heel erg op de details van het showstuk heb gelet. Ik heb het heel precies gemaakt volgens de wedstrijdvoorschriften. Andere deelnemers gingen daar veel vrijer mee om. Zo zou ik dat een volgende keer ook doen.’
 
Vakbeurs
Er deden in totaal twintig landen mee aan de competitie. De wedstrijd werd gehouden tijdens de vakbeurs Salon Du Chocolat Professionel op 20, 21 en 22 oktober in Parijs.
 
Meer hierover in Bakkerswereld van 23 november. 
 
Lees ook:
 

Reageer op dit artikel