nieuws

Frank Haasnoot op koers voor World Chocolate Master

Nieuws

PARIJS – Vanavond wordt bekend wie de nieuwe World Chocolate Master mag noemen. Twintig deelnemers vanuit de hele wereld doen een gooi naar de titel. De Nederlandse deelnemer Frank Haasnoot ligt op koers.

Frank Haasnoot op koers voor World Chocolate Master

PARIJS – Vanavond wordt bekend wie de nieuwe World Chocolate Master mag noemen. Twintig deelnemers vanuit de hele wereld doen een gooi naar de titel. De Nederlandse deelnemer Frank Haasnoot ligt op koers.

Iedere deelnemer aan de World Chocolate Masters dient een mythe of sage uit zijn eigen land als uitgangspunt te nemen voor het showstuk. Frank Haasnoots kunstwerk De Vliegende Hollander voldeed ruimschoots aan de verwachtingen. Volgens de chocoladekenners in Paris Expo is het een top-5 notering waard. Dit wedstrijdonderdeel telt voor 30 procent mee in de eindklassering.
 
Technieken
Met name de vele details vallen op in het meesterwerk, dat geheel van chocolade is gemaakt. De blauwe draaikolk die de zee uitbeeldt, kwam voor het eerst goed uit de verf. ‘Drie weken geleden was het net een vaas met bloemen, nu zit er veel meer dynamiek in,’ aldus Ton Jongejan, technical advisor van het organiserende bedrijf Callebaut. Haasnoot onderscheidt zich van veel andere deelnemers door de verschillende technieken die hij hanteert. Zo airbrushte hij met een klein penseeltje de adertjes in de oogbol van een doodskop. Uitzonderlijk knap volgens chocoladekenners in Parijs.
 
Bonbons
Zondag bond Haasnoot met negen concurrenten de strijd aan op de onderdelen dessert, klein pronkstuk, bonbons en taart. Een inschatting van de eindklassering is moeilijk te maken, omdat vandaag de tweede groep van tien deelnemers het wedstrijdpodium bestijgt. Maar volgens zijn collega Maickel de Pon van Crème de la Crème, is Haasnoot de tweede dag nagenoeg foutloos doorgekomen.

Reageer op dit artikel