nieuws

Finalisten Lekkerste Bonbon van Nederland

Nieuws

ZEVENBERGEN – Gisteren (10 oktober) hebben in België zestien Nederlandse banketbakkers gestreden om een finaleplaats voor de Lekkerste bonbon van Nederland.

Finalisten Lekkerste Bonbon van Nederland

ZEVENBERGEN – Gisteren (10 oktober) hebben in België zestien Nederlandse banketbakkers gestreden om een finaleplaats voor de Lekkerste bonbon van Nederland.

Vijf van deze halve-finalisten zijn door naar de finale. Tijdens de Margriet Winter Fair wordt bekend wie de lekkerste bonbon maakt. De uitslag wordt bekend op 20 november in de Jaarbeurs in Utrecht.

 

Paddenstoelbonbon

Hans Hulshof uit Eibergen is een van de finalisten. Hij ontwierp een nieuwe herfstbonbon in de vorm van een paddenstoel. Het rode hoedje maakte hij van rode cacoaboter en de stipjes (elf per bonbon!) van witte chocolade. De bonbon is gevuld met pistachemarsepein en frambozenmousse. Voor het maken van de stipjes heeft Hulshof nu een spuitvorm gemaakt. Handig wanneer hij zondag voor het RTL programma Life & Cooking de bonbon voor alle aanwezigen moet maken. En voor de finale in november moet ik zelfs 10.000 bonbons maken voor de bezoekers van de Winter Fair.’

 

Uit het assortiment

Gerben den Hartog, werkzaam bij Choco Kado De Berekuil zond een bonbon uit het vaste assortiment in. Hij heet Wiener Amandel. Het is een pure bonbon met gecarameliseerde amandel. De decoratie is van gemalen kaneel-amandel. Deze vonden wij zelf het lekkerst, vandaar dat we deze bonbon hebben ingezonden.’

 

De finalisten (in willekeurige volgorde)

De enige eis die de jury stelt is dat de bonbon niet zwaarder mag zijn dan twintig gram. De jury let verder op: uitstraling, originaliteit, rationaliteit, vakmanschap, balans en vooral smaak (dat laatste telt ook verreweg het vaakst mee). Het is immers niet voor niets de lekkerste bonbon van nederland!
Tijdens de Margriet Winter Fair kiest het publiek de lekkerste bonbon, samen met de culinaire redactie van Margriet.

De wedstrijd is een initiatief van Puratos/Belcolade.

 

Foto: Michel Zoeter (geen finalebonbon)

Reageer op dit artikel