nieuws

‘Ambulante verkoop brood gevaar voor winkelbestand

Nieuws

GRAMSBERGEN – De wekelijkse verkoop van brood en banket bij het dorpshuis in Gramsbergen wordt waarschijnlijk gestopt.

‘Ambulante verkoop brood gevaar voor winkelbestand

GRAMSBERGEN – De wekelijkse verkoop van brood en banket bij het dorpshuis in Gramsbergen wordt waarschijnlijk gestopt.

Reden voor de mogelijke stopzetting is dat het dorpshuis een sportgebied bestemming heeft. Het onderwerp kwam ter sprake nadat een supermarkteigenaar en de handelsvereniging hebben geklaagd bij de gemeente. Volgens kost de ambulante verkoop de middenstand omzet.
De gemeente Hardenberg heeft een man een vergunning gegeven om iedere dinsdag van 08.00 tot 13.00 uur brood en banket te verkopen bij het dorpshuis. Volgens de supermarkteigenaar kon hij op de eerste verkoopdag al merken dat zijn eigen broodverkoop verminderde. ‘Tevens zijn er in Gramsbergen nog twee broodverkooppunten, die van broodverkoop moeten leven.’
 

Reageer op dit artikel