nieuws

Ambachtelijke chocolade en een vleugje sfeer

Nieuws

DEVENTER – Van ziektekostenverzekeringen naar chocolade, koffie en thee. Edward Robinson heeft met zijn nieuwe speciaalzaak aan de Kleine Overstraat 12 in Deventer van zijn liefhebberij zijn werk gemaakt.

Ambachtelijke chocolade en een vleugje sfeer

DEVENTER – Van ziektekostenverzekeringen naar chocolade, koffie en thee. Edward Robinson heeft met zijn nieuwe speciaalzaak aan de Kleine Overstraat 12 in Deventer van zijn liefhebberij zijn werk gemaakt.

‘Na 28 jaar in de commerciële branche vond ik het tijd om mijn droom achterna te gaan,’ zegt Robinson in De Stentor . In De Bonte Klipper zijn meer dan 100 theesoorten en ruim tien soorten koffie verkrijgbaar. Bij binnenkomst prikkelt de geur van al deze producten meteen je neus. Een toonbank, voor in de winkel, gevuld met ambachtelijke chocolade , maakt het geheel nog aantrekkelijker. ‘En dat is ook een beetje mijn bedoeling’, aldus de eigenaar. ‘De belangstelling is groot en de verkoop van de chocolade loopt goed.’

Buiten de verkoop van zijn waren om, gaat het de koffieliefhebber eigenlijk vooral om de sfeer. Met een groot portret van koning Willem II aan de wand, een ‘geurenkast’, waar verschillende theesoorten kunnen worden geroken, en een zespersoons eettafel ernaast probeert de winkelier een mix te maken tussen de oude VOC-stijl en de warme sfeer van thuis.

Reageer op dit artikel