nieuws

‘ 500.000,- voor dagelijks ontbijt op school

Nieuws

AMSTERDAM – De PvdA heeft een half miljoen euro over voor een proef waarbij duizend leerlingen een jaar lang op hun school in Amsterdam ontbijten. Dit stelt de partij woensdag 31 oktober voor in de gemeenteraad.

‘ 500.000,- voor dagelijks ontbijt op school

AMSTERDAM – De PvdA heeft een half miljoen euro over voor een proef waarbij duizend leerlingen een jaar lang op hun school in Amsterdam ontbijten. Dit stelt de partij woensdag 31 oktober voor in de gemeenteraad.

Kinderen moeten op school kunnen ontbijten of lunchen, als ze thuis niet genoeg of ongezond te eten krijgen, stelt de PvdA. ‘Als gemeentelijke overheid hebben we een verantwoordelijkheid om kinderen te beschermen die thuis onvoldoende of niet gezond te eten krijgen’, zegt raadslid Michiel Mulder in Het Parool.
 
Zonder ontbijt
De partij heeft een half miljoen euro over voor een proef waarmee duizend leerlingen een jaar lang kunnen ontbijten of lunchen. Volgens Mulder gaat het om relatief veel kinderen die met een lege maag naar school gaan. Uit een onderzoek in 2005 bleek dat in Zuidoost één op de vijf kinderen zonder ontbijt naar school gaat.
 

Reageer op dit artikel