nieuws

Roomboter twintig procent duurder

Nieuws

DOETINCHEM – Roomboter is sinds november vorig jaar zo’n twintig procent gestegen in prijs. De kostprijs van producten met daarin (veel) roomboter stijgt mee. Voor een roombotercroissant betekent dit bijvoorbeeld een stijging van vier procent.

Roomboter twintig procent duurder

DOETINCHEM – Roomboter is sinds november vorig jaar zo’n twintig procent gestegen in prijs. De kostprijs van producten met daarin (veel) roomboter stijgt mee. Voor een roombotercroissant betekent dit bijvoorbeeld een stijging van vier procent.

Calculeert u als ondernemer niet opnieuw als de grondstofprijzen stijgen, dan loopt u geld mis. Beko adviseert in haar weekbericht: ‘Als grondstofkosten stijgen, is het verstandig opnieuw te calculeren en zonodig uw verkoopprijzen aan te passen.’
Voor wat betreft roomboter gaat het dan bijvoorbeeld om korstdeegproducten, getoerd gerezen, cake, koekjes en roombotercroissants. Beko heeft doorgerekend dat de gestegen prijs van roomboter een kostprijsstijging van vier procent tot gevolg heeft voor het roombotercroissantje.
De verwachting is dat de boterprijs nog verder zal oplopen.

Reageer op dit artikel