nieuws

Grote brand bij koelbedrijf Koma

Nieuws

Grote brand bij koelbedrijf Koma

ROERMOND – In het Roermondse koel- en vriesinstallatiebedrijf Koma, dat onder meer levert aan de bakkerij-branche, woedt sinds vanochtend 10.45 uur een zeer grote brand. Die ontstond door werkzaamheden op het dak.

ROERMOND – In het Roermondse koel- en vriesinstallatiebedrijf Koma, dat onder meer levert aan de bakkerij-branche, woedt sinds vanochtend 10.45 uur een zeer grote brand. Die ontstond door werkzaamheden op het dak.

Volgens de brandweer sloeg het vuur snel over naar de fabriek. Het is nog niet duidelijk of er schadelijke stoffen vrijkomen. De fabriekshal van Koma is geheel uitgebrand.
 
Explosies
Rond 12.30 uur waren er drie grote explosies hoorbaar. De brandweer is met ongeveer zestig mensen, onder wie brandweerlieden uit Duitsland en Midden- en Zuid-Limburg, bezig het vuur onder controle te krijgen. Ook ambulances zijn in grote aantallen aanwezig. Drie omliggende bedrijven waaronder Rockwoll Lapinus, zijn ontruimd. Er zijn geen gewonden.
Koma maakt conserveringsapparaten en -materialen. De brandweer verricht metingen om te zien of er schadelijke gassen en vloeistoffen vrijkomen. De schade loopt volgens de directeur van het bedrijf in de tientallen miljoenen euro’s. Bij Koma werken 110 mensen.

Reageer op dit artikel