nieuws

Brand Koma geblust

Nieuws

Brand Koma geblust

ROERMOND – De brand die gisteren woedde bij Koma in Roermond is geblust. De brandweer heeft de hele nacht van dinsdag op woensdag nageblust.  Sinds woensdagochtend is het vuur uit, meldt dagblad BN/Destem.

ROERMOND – De brand die gisteren woedde bij Koma in Roermond is geblust. De brandweer heeft de hele nacht van dinsdag op woensdag nageblust.  Sinds woensdagochtend is het vuur uit, meldt dagblad BN/Destem.

 Bij de brand zijn vermoedelijk giftige stoffen vrijgekomen. Het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieuhygiene (RIVM) gaat de roetdeeltjes, die in een deel van Roermond zijn neergeslagen, op giftigheid onderzoeken.  Er zijn geen gewonden gevallen. De brand ontstond door werkzaamheden op het dak. Volgens de brandweer sloeg het vuur snel over naar de fabriek. Directeur Rein Ferwerda van Koma heeft de 110 werknemers van het bedrijf woensdagochtend laten weten dat hun baan gegarandeerd is, aldus BN/DeStem. Het bedrijf wordt binnen een jaar opnieuw opgebouwd. Intussen vallen er geen gedwongen ontslagen, aldus Ferwerda woensdag.

Bekijk opnames van de brand

Reageer op dit artikel