nieuws

Banen personeel Koma gegarandeerd

Nieuws

Banen personeel Koma gegarandeerd

ROERMOND – De brand die dinsdag koeltechnisch bedrijf Koma in Roermond in de as heeft gelegd, heeft geen gevolgen voor het personeel. Directeur Rein Ferwerda liet woensdag in een reactie weten dat de banen van het personeel gegarandeerd zijn. Er zullen geen gedwongen ontslagen vallen.

ROERMOND – De brand die dinsdag koeltechnisch bedrijf Koma in Roermond in de as heeft gelegd, heeft geen gevolgen voor het personeel. Directeur Rein Ferwerda liet woensdag in een reactie weten dat de banen van het personeel gegarandeerd zijn. Er zullen geen gedwongen ontslagen vallen. 

Dat meldde dagblad BN/DeStem. Het bedrijf wordt binnen een jaar opnieuw opgebouwd, aldus de krant. Wat de gevolgen zijn voor de productiecapaciteit en voor de klanten van Koma is nog niet bekend. Directeur Rein Ferwerda was niet bereikbaar voor commentaar.
De brand ontstond dinsdagochtend rond 10.45 uur tijdens werkzaamheden op het dak.
 
Onderzoek
De brandweer heeft de hele nacht van dinsdag op woensdag nageblust. Bij de brand zijn vermoedelijk giftige stoffen vrijgekomen. Het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieuhygiene (RIVM) gaat de roetdeeltjes, die in een deel van Roermond zijn neergeslagen, op giftigheid onderzoeken.  Er zijn geen gewonden gevallen.

Reageer op dit artikel