nieuws

Willem Diertens van De Korenaar Echte Bakker in Surhuisterveen:

Nieuws

‘Klanten vinden het heel mooi

‘Klanten vinden het heel mooi’

De Korenaar is voor de tweede keer finalist in de verkiezing Bakkerij van het Jaar. De vorige nominatie heeft volgens eigenaar Willem Diertens zo’n 8 procent meer omzet opgeleverd. Wat deze verkiezing aan meeromzet heeft opgeleverd kan Diertens nog niet zeggen.
Toen de nominatie bekend werd heeft De Korenaar een kruiswoordpuzzel voor de klanten georganiseerd waarmee zij een stedentrip kunnen winnen. Tachtig inzendingen zijn inmiddels binnen. De kinderen mochten eind november hun schoen zetten. ‘Er stonden meer schoenen bij ons in de winkel dan in de plaatselijke supermarkt. We telden er 75.’
Ook Diertens heeft een memobord in de winkel opgehangen waarop klanten kunnen schrijven waarom hun bakker moet winnen. ‘Noordelingen zijn niet zo spontaan. We moeten ze wel aansporen om iets op te schrijven. Wel vinden ze het heel mooi dat we weer in de finale staan.’
De verkiezing leeft ook erg bij het team. ‘Ik hoef nooit meer te zeggen “ruim de boel eens op”’, grapt Diertens. De spanning loopt behoorlijk op. ‘We hebben een hogere verwachting dan vorige keer.’
 

Reageer op dit artikel