nieuws

Slager klopt supermarkt tijdens kerst

Nieuws

BAKKERSWERELD – Nederland kiest rond de kerstperiode voor de traditionele slager en poelier.  Met een marktaandeel van 34 procent kloppen de speciaalzaken de supermarkten.

Slager klopt supermarkt tijdens kerst

BAKKERSWERELD – Nederland kiest rond de kerstperiode voor de traditionele slager en poelier.  Met een marktaandeel van 34 procent kloppen de speciaalzaken de supermarkten.

Dit blijkt uit een kerstonderzoek van Q&A Research & Consultancy onder 1300 consumenten. Voor alle andere assortimentsgroepen is de supermarkt het voornaamste aankoopkanaal. De supers zijn overigens ook goed voor 32 procent van de verkoop van vers vlees.
Op eerste en tweede kerstdag eet respectievelijk 87 en 77 procent thuis of bij familie en vrienden. Het hoofdgerecht zal bij 60 procent bestaan uit een vleesgerecht. Voor 11 procent is dit een wildgerecht, 10 procent van de consumenten zal vis eten en 2 procent heeft vleesvervangers op het menu staan.

Reageer op dit artikel