nieuws

Ronald van Haarlem naar wereldkampioenschap patisserie

Nieuws

‘Ik ga voor de hoogste plaatsen’Wereldkampioen worden. Dat is de droom van patissier Ronald van Haarlem. Begin oktober tijdens het UIPCG in Berlijn kan die droom werkelijkheid worden. Dan neemt hij, tijdens de vierdaagse wedstrijd, het op tegen de beste patissiers van de wereld. Van Haarlem wordt bijgestaan door zijn begeleider en broer Frank, die hem van begin af aan heeft gecoacht naar de wedstrijd toe. Vorige week presenteerde Van Haarlem in Huize van Wely in Noordwijk aan Zee zijn (show) producten. Hoewel hij vertrouwen heeft in een goede afloop, durft Van Haarlem niet vooruit te lopen op het resultaat. ‘Ik ga voor de hoogste plaatsen.’ Bakkerswereld in gesprek met de gebroeders Van Haarlem.

Ronald van Haarlem naar wereldkampioenschap patisserie

‘Ik ga voor de hoogste plaatsen’
Wereldkampioen worden. Dat is de droom van patissier Ronald van Haarlem. Begin oktober tijdens het UIPCG in Berlijn kan die droom werkelijkheid worden. Dan neemt hij, tijdens de vierdaagse wedstrijd, het op tegen de beste patissiers van de wereld. Van Haarlem wordt bijgestaan door zijn begeleider en broer Frank, die hem van begin af aan heeft gecoacht naar de wedstrijd toe. Vorige week presenteerde Van Haarlem in Huize van Wely in Noordwijk aan Zee zijn (show) producten. Hoewel hij vertrouwen heeft in een goede afloop, durft Van Haarlem niet vooruit te lopen op het resultaat. ‘Ik ga voor de hoogste plaatsen.’ Bakkerswereld in gesprek met de gebroeders Van Haarlem.

Klik in de rechter navigatie op de betreffende naam om naar het recept te gaan.

   
Deze petitfour, die hoofdzakelijk bestaat uit pina colada bavarois, heeft als interieur een exotique cremeux en een kokos tyrollienne.

Deze ijstaart is opgebouwd uit drie dezelfde interieurs. Hierin worden de smaken exotique sorbet, cassis sorbet en nougat de montelimar roomijs verwerkt.

   
De smaak van deze bonbon wordt nog niet zo vaak gebruikt in de Nederlandse chocolaterie. De bonbon is opgebouwd uit 1 op 1 marsepein en fijngemalen verse vijg. Hierop wordt een ganache gespoten en als laatste door de pure chocolade gehaald.

 

De naam van deze desserttaart is afkomstig van het ras van de kers Regina en de abrikoos van het ras Tyrinthos. Deze smaken zijn ook terug te vinden in de taart die verwerkt is met cremeux. De desserttaart die is opgebouwd in een aantal lagen wordt bedekt met een melkchocolademousse.

 

Reageer op dit artikel