nieuws

Bert Muller van Echte Bakker Schoemaker in Emmen:

Nieuws

Dit is de beste baker

Dit is de beste baker’

Bert Muller is in zijn nopjes met de finaleplaats. ‘Het is de bekroning op ons werk. We hebben een hecht team van vijftien personen. Een aantal van hen werkt hier al jarenlang. We gaan dan ook met het hele team in de bus naar de uitreiking.’
De verkiezing heeft veel publiciteit opgeleverd. ‘Door de nieuwe opzet van de verkiezing en de ‘aftelactie’ van Beko worden de klanten nu ongeduldig. We hebben in de winkel uitgebreid aandacht besteed aan de nominatie en de finaleplaats. Zo mochten kinderen zich laten schminken, hebben we ballonnen uitgedeeld en kleine producten gepresenteerd.’ Op een pilaar in de winkel mogen klanten een Post-it memo plakken waarop zij kunnen schrijven waarom zij vinden dat Schoemaker de beste bakker is. ‘De pilaar zit al aan drie kanten vol met reacties variërend van “We wisten het wel” tot “Dit is de beste baker” in plaats van bakker.’
Muller adviseert zijn collega’s om volgend jaar mee te doen met de verkiezing. ‘Het levert veel tamtam op en extra omzet. Vanaf begin oktober, toen de nominaties bekend waren, heb ik 15 procent meer omzet gedraaid en in het nieuwe jaar 8 procent. Dat is niet slecht voor deze tijd van het jaar.’
 

Reageer op dit artikel