nieuws

Wie wat waar

Nieuws

Net zo breed en compleet als voorgaande jaren: dat zijn de Bakkerij Dagen 2006 volgens de organisatie van het evenement. De Bakkerij Dagen worden gehouden van 5 tot en met 7 februari in de RAI in Amsterdam.

Net zo breed en compleet als voorgaande jaren: dat zijn de Bakkerij Dagen 2006 volgens de organisatie van het evenement. De Bakkerij Dagen worden gehouden van 5 tot en met 7 februari in de RAI in Amsterdam.

Ruim tweehonderd exposanten moeten zorgen voor vele duizenden bezoekers. Dat is de inzet van de organisatie van Bakkerij dagen 2006 die dit jaar worden gehouden van 5 tot en met 7 februari in de Rai in Amsterdam. Het is de grootste bakkerijbeurs op het gebied van productinnovaties, demonstraties en vaardigheden die dit jaar wordt gehouden in Nederland. Product Manager Pirjo de Winkel van Amsterdam RAI: ‘We zien vooral stijging in aanbieders van luxe patisserie, halffabrikaten en verpakkingen.’ In tegenstelling tot de voorgaande editie telt het vakevenement dit jaar niet twee, maar drie dagen. Dat heeft de stichting Bakkerij Toeleveranciers Federatie (BTF) besloten. Deze aanpassing is gedaan na een uitgebreide evaluatie door de BTF. De Bakkerij Dagen worden georganiseerd door Amsterdam RAI, onder leiding van BTF. De Winkel: ‘Het aantal beursdagen is uitgebreid van twee naar drie, waarbij overigens geen avondopenstelling zal plaatsvinden. In plaats daarvan kan nu de zondag gebruikt worden. Wij zijn ervan overtuigd dat we de branche op deze wijze en vanuit deze locatie nog beter van dienst te kunnen zijn.’ De Winkel verwacht tien- tot twaalfduizend bezoekers.
 
Onderdelen
Tijdens de Bakkerij Dagen passeren alle facetten van het bakkersvak de revue. Bovendien zijn er diverse spannende wedstrijden en informatieve demonstraties. Er wordt ruimte geboden aan het product, maar ook aan het productieproces, samenwerkingsvormen, de winkelinrichting en presentatie. Naast noviteiten en workshops kent de vakbeurs diverse demonstraties van onder andere het Nederlands Patisserie Team en de verschillende ROC’s. Tevens worden evenals voorgaande jaren vakwedstrijden georganiseerd. IJsvak, de nationale ijsbeurs, wordt wederom tegelijk met de Bakkerij Dagen gehouden. Naast praktische toepassingen en informatievoorziening spelen demonstraties en vakwedstrijden een prominente rol. (meer over dit evenement op de volgende pagina)
 
Bakkerij van het jaar
De Bakkerij van het Jaarverkiezing wordt gehouden op 6 februari, na afloop van de beursdag. Tijdens deze avond worden zowel de bakkerij als de banketbakkerij van 2006 bekendgemaakt. De verkiezing is een initiatief van NBOV, Beko, BTF en Bakkerswereld en wordt voor de vierde keer gehouden.
 
Deelnemers op een rij:
Bakkerij van het Jaar:
Van Otten, Enter
Schoemaker, Emmen
Schuld, Oldebroek
Berntsen, Didam
Wim Lamers, Heesch
De Korenaar, Surhuisterveen
 
Banketbakkerijen:
Kuyt, Amsterdam
Van Bragt, Geldrop
 
Vakopleidingen Het bakkerijonderwijs is weer vertegenwoordigd. Hiermee krijgt de samenwerking, die vorig jaar is opgestart, een vervolg. Zes ROC’s en het LOB HTV zullen gezamenlijk exposeren op het Onderwijsplein. Naast demonstraties van het Middelbaar Beroeps Onderwijs is er voor studenten de mogelijkheid om met het bedrijfsleven in gesprek te komen. Vakschool Wageningen is aanwezig met een informatiestand. De vakschool verzorgt geen demonstraties.
 
Nederlands Patisserie Team
Net als vorig jaar is het Nederlands Patisserie Team (NPT) dit jaar ook aanwezig op de Bakkerij Dagen. Volgens Vickey Littlejohn is de inbreng van het NPT te vergelijken met 2005: ‘We geven weer constant demonstraties.’ De showstukken van de deelnemers aan de Dutch Pasty Award zijn ook weer te bekijken, de jurering start zondag om 10.30 en duurt tot 12.00 uur. Op dinsdag om 15.00 uur wordt de winnaar bekendgemaakt.
 
Deelnemers:
Rene Huisman, Franeker
Marijn Coertjens, Brassschaat
H.J. van Elst, Amsterdam
Stefan Brugmans, Valkenswaard
Raoul Andriessen, Vieloorde (België)
 
Nieuwe deelnemers:
Frank Haasnoot, Rijnsburg
Bas Turion, Den Haag
Alberto van de Water, Amsterdam
Sjon Koelman, Heemskerk
Han Frenks, Heemskerk
Dieter Bruyneel, Oostrozebeke (België)
Iris de Bes, Noordwijk
 
Voor meer informatie:
www.bakkerijdagen.nl
 
Routebeschrijving
 
Openbaar vervoer 
 • Vanaf Amsterdam CS
  Tram 4 (halte Europaplein)
 •  

 • Vanaf NS-station Amsterdam Amstel
  Metrolijn 51 (halte NS-station Amsterdam RAI)of bus 15 (halte Europaplein)
 • Vanaf NS-station Amsterdam Sloterdijk
  Sneltram 50 (halte NS-station Amsterdam RAI).
 •  

 • Vanaf NS-station Amsterdam Duivendrecht
  Stoptrein Schiphol (halte NS-station Amsterdam RAI) of snel tram 50 en 51 (halte NS-station Amsterdam RAI)
 • Auto
  A1 (Amersfoort/Amsterdam), A2 (Utrecht/Amsterdam) of A4 (Den Haag/Amsterdam),
  ringweg A10 RAI volgen (afslag S 109)

   

  Reageer op dit artikel