nieuws

Kerken helpen winkeliers met kleingeld

Nieuws

BAKKERSWERELD – Winkeliers en kerken gaan elkaar helpen om de kosten van het inwisselen of aankopen van klein- en wisselgeld te beperken. De kerken leveren hun collectegeld in bij de retailers in ruil voor groot geld.

Kerken helpen winkeliers met kleingeld

BAKKERSWERELD – Winkeliers en kerken gaan elkaar helpen om de kosten van het inwisselen of aankopen van klein- en wisselgeld te beperken. De kerken leveren hun collectegeld in bij de retailers in ruil voor groot geld.

Kerken moeten fors betalen om het kleingeld van collectes te storten bij de bank. Winkeliers betalen fors voor het kopen van wisselgeld bij de bank. De twee groepen kunnen elkaar vanaf komend jaar helpen. De Stichting Kerkelijk Geldbeheer komt in januari met een speciale muntentelmachine op de markt. Deze sorteert het collectegeld en verpakt dit in geldrolletjes. Deze kunnen vervolgens door winkeliers worden afgenomen.
Stortingskosten
‘We kregen al langer signalen dat kerkelijke gemeenten moeite hadden om dat geld kwijt te raken. Banken zitten niet te wachten op muntgeld en vragen hoge stortingskosten. Daarnaast zijn in veel kleine dorpen de bankfilialen verdwenen.’, aldus een woordvoerder van de Stichting Kerkelijk Geldbeheer.
 
Bron. de Telegraaf – Zibb.nl
 

Reageer op dit artikel