nieuws

Flinke omzettoename detailhandel

Nieuws

BAKKERSWERELD – De Nederlandse detailhandel heeft in september de omzet met ongeveer 5 procent zien toenemen. Vooral de handel in voedingsmiddelen nam flink toe.

Flinke omzettoename detailhandel

BAKKERSWERELD – De Nederlandse detailhandel heeft in september de omzet met ongeveer 5 procent zien toenemen. Vooral de handel in voedingsmiddelen nam flink toe.

De in de detailhandel verkochte spullen waren bijna 2 procent duurder in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Speciaalzaken in voedingsmiddelen zagen 3 procent meer omzet. Supermarkten boekten een omzetstijging van ruim 6 procent. Na drie jaar van dalingen nam de omzet in de detailhandel in de eerste drie kwartalen van dit jaar weer toe.

Reageer op dit artikel