nieuws

Detailhandel vreest kostenpost betalingsverkeer

Nieuws

BAKKERSWERELD – Het Platform Detailhandel Nederland vreest dat de invoering van een standaard Europees betalingsverkeer honderden miljoenen euro’s extra gaat kosten. Dat heeft de organisatie vrijdag bekendgemaakt.

Detailhandel vreest kostenpost betalingsverkeer

BAKKERSWERELD – Het Platform Detailhandel Nederland vreest dat de invoering van een standaard Europees betalingsverkeer honderden miljoenen euro’s extra gaat kosten. Dat heeft de organisatie vrijdag bekendgemaakt.

Commerciële banken in de eurozone streven naar het standaard betalingsverkeer, de zogenoemde Single Euro Payments Area (SEPA). Het doel van het project is om in navolging van contante betalingen in euro ook alle overige betalingen tussen landen van de eurozone net zo efficiënt te laten verlopen als binnenlandse betalingen.
De Nederlandse winkeliers maken zich volgens het Platform Detailhandel Nederland grote zorgen over de nieuwe situatie, vooral over de betalingen per kaart. Op termijn zal de pinpas verdwijnen en vervangen worden door een kaart waarmee in de hele eurozone kan worden betaald. Daarom moeten de winkeliers investeren in 250.000 betaalterminals. Het Platform vindt het Nederlandse betalingsverkeer al relatief efficiënt.

Reageer op dit artikel