nieuws

‘WK-zieke streng controleren

Nieuws

BAKKERSWERELD – Werknemers die zich tijdens het WK voetbal ziek melden, moeten streng worden gecontroleerd. Dat adviseert de werkgeversvereniging MKB-Nederland aan zijn leden, aldus het Algemeen Dagblad.

BAKKERSWERELD – Werknemers die zich tijdens het WK voetbal ziek melden, moeten streng worden gecontroleerd. Dat adviseert de werkgeversvereniging MKB-Nederland aan zijn leden, aldus het Algemeen Dagblad.
 

Ze moeten een ‘lik-op-stuk-beleid’ voeren. MKB Nederland en de drie grootste arbodiensten ArboNed, ArboUnie en Achmea Arbo verwachten met het WK meer ziekmeldingen dan normaal. ArboNed weet uit ervaring bij het EK in Portugal twee jaar geleden, dat het verzuim op enkele speeldagen van het Nederlands elftal negentien procent hoger lag dan normaal. De dag erna lag het aantal ziekmeldingen op ruim vijftien procent. “Maar een vrije dag met kater op kosten van de baas is onacceptabel”, zegt secretaris sociale zaken van MKB-Nederland Karin Kuiper. Een zieke werknemer kost een werkgever 250 euro per dag. Als het verzuim op een dag twintig procent hoger is dan normaal, kost dat volgens een globale berekening van ArboNed alle bedrijven samen vijftien miljoen euro.
 
 

Reageer op dit artikel