nieuws

Werkgevers willen snel lastenverlichting

Nieuws

BAKKERSWERELD – Werkgeversorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW roepen het kabinet op snel werk te maken met haar plannen het aantal vergunningen drastisch te beperken en de uitvoering te vereenvoudigen.

BAKKERSWERELD – Werkgeversorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW roepen het kabinet op snel werk te maken met haar plannen het aantal vergunningen drastisch te beperken en de uitvoering te vereenvoudigen.
 

Het kabinet stemde onlangs in met het voorstel van staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken om de administratieve rompslomp voor bedrijven te reduceren. Volgens de plannen wordt het aantal vergunningen per jaar teruggedrongen met 1,2 miljoen . Dat is 42 procent van het totaal. De administratieve lastendruk neemt af met 35 procent. Ongeveer de helft van het aantal af te schaffen vergunningen heeft direct betrekking op het bedrijfsleven. Het is nu zaak om in een tweede ronde naar de moeilijkere vergunningen te kijken, aldus MKB-Nederland. Volgens MKB-Nederland zeggen slechts 88 van de 460 gemeenten iets aan de lokale regel- en vergunningendruk te doen. Dat aantal moet omhoog meent de belangenorganisatie. Zowel MKB-Nederland als VNO-NCW vinden dat de lokale overheden en de lokale politici het terugdringen van het aantal vergunningen moeten opnemen. Ook moet het kabinet concrete afspraken maken met resultaatsverplichtingen voor de gemeenten.
 
 

Reageer op dit artikel