nieuws

VVD wil af van informatieplicht kleinbedrijf

Nieuws

De VVD wil dat het kabinet een eind maakt aan de statistische verplichtingen voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Als het aan de partij ligt, sneuvelen ook de preventiemedewerker en de maandelijkse aangifte loonbelasting, sociale verzekeringen en btw.

De VVD wil dat het kabinet een eind maakt aan de statistische verplichtingen voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Als het aan de partij ligt, sneuvelen ook de preventiemedewerker en de maandelijkse aangifte loonbelasting, sociale verzekeringen en btw.
 

Ondernemers zijn nu verplicht om mee te werken aan enquêtes van onder meer het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De informatieverplichting staat bovenaan in de top tien van hinderlijke regels, die is opgesteld door de commissie Stevens. Kamerlid Charlie Aptroot dient morgen (17 januari)in de Kamer een motie in, waarin hij het kabinet oproept de verplichting uiterlijk 1 juli ongedaan te maken voor het mkb. Daarnaast wil Aptroot de verplichte preventiemedewerker voor 1 april van de baan te krijgen en dat het mkb wordt vrijgesteld van de maandelijks aangifte loonbelasting, sociale verzekeringen en btw. Deze verplichting is dit jaar ingevoerd. Voorheen moesten bedrijven viermaal per jaar aangifte doen.
 
 

Reageer op dit artikel