nieuws

Vlaaienbakker hekelt hangjeugd

Nieuws

Vlaaienbakker hekelt hangjeugd

ZWOLLE – Multivlaai-ondernemer Piet Westerink uit Zwolle is de hangjeugd in de buurt van zijn winkel spuugzat. ‘Stoeren hangjongeren van Stadshagen. ‘Bedankt’ voor het vernielen v.d. winkelruit. Schade 946 euro. Graag afrekenen in de winkel’, heeft hij in grote chocoladeletters op zijn winkelpui geplakt.

ZWOLLE – Multivlaai-ondernemer Piet Westerink uit Zwolle is de hangjeugd in de buurt van zijn winkel spuugzat. ‘Stoeren hangjongeren van Stadshagen. ‘Bedankt’ voor het vernielen v.d. winkelruit. Schade 946 euro. Graag afrekenen in de winkel’, heeft hij in grote chocoladeletters op zijn winkelpui geplakt.
 

Dat meldt De Telegraaf vanmorgen. Al drie keer zijn de drie vlaaienzaken van Westerink het slachtoffer gewofen van inbrekers of bemoeizucht. Maar het gedrag van de jongeren hangt hem over het algemeen behoorlijk de keel uit. ‘Bij onze overburen worden regelmatig eieren tegen de ruiten gesmeten zodat het alarm afgaat, bij de apotheek moet iedere ochtend de stoep worden schoongeveegd omdat er allemaal bierblikjes en ander afval op straat ligt. Bij mij gooiden hangjongeren dus een winkelruit bijna aan diggelen”, zegt hij in de krant.
Hij verwacht niet dat er wat jongeren met een zak geld zijn winkel binnen zullen komen. Hij hoopt wel dat zijn actie bepaalde personen wakker zal schudden. ‘Als er bij mij iets wordt vernield of er wordt ingebroken, stap ik naar de politie om aangifte te doen. Vervolgens hoor ik nooit meer iets. Ook de verhuurder van de winkels in Stadshage doet niets’, zegt de winkelier.
 

Reageer op dit artikel