nieuws

Verandering jodiumhoudend broodzout

Nieuws

BAKKERSWERELD – Het ministerie van VWS streeft er naar nog dit jaar het beleid op het gebied van de toevoeging van broodzout aan te passen.

Verandering jodiumhoudend broodzout

BAKKERSWERELD – Het ministerie van VWS streeft er naar nog dit jaar het beleid op het gebied van de toevoeging van broodzout aan te passen.
 

Op verzoek van de bakkerijsector is nagegaan of het mogelijk is in de toekomst één soort zout te gebruiken voor zowel brood, broodvervangers als banket. Die mogelijkheid is er wel, alleen moet nog uitgezocht worden welke hoeveelheid jodium dan het beste aan het zout toegevoegd kan worden. Om de huidige problemen met het gebruik van verschillende soorten zout in brood en banket te verminderen, heeft het ministerie van VWS de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) gevraagd niet langer te handhaven op het verbod om jodiumhoudend broodzout toe te voegen aan bakkerswaren. De VWA heeft tijdens het overleg met bakkerijorganisaties op 27 juni meegedeeld aan het verzoek van VWS gehoor te willen geven.
 

Reageer op dit artikel