nieuws

Turkse bakker genomineerd voor prijs

Nieuws

EDE – Ayse (26) en Atik (31) Aygün van Turkse bakkerij Bakkerij Ilayda in Ede zijn genomineerd voor de prijs van beste Jonge Ondernemers van de gemeente. De bakkerij opende vorig jaar de deuren en is nu al genomineerd.

EDE – Ayse (26) en Atik (31) Aygün van Turkse bakkerij Bakkerij Ilayda in Ede zijn genomineerd voor de prijs van beste Jonge Ondernemers van de gemeente. De bakkerij opende vorig jaar de deuren en is nu al genomineerd.
 

Bij de uitreiking ging de prijs vorige maand naar een andere ondernemer. Maar in De Gelderlander stellen de ondernemers al verguld te zijn met hun nominatie. Het diploma hangt in de winkel aan de muur.
Atik leerde het vak van bakker in Turkije zelf en het ondernemen zit in hun bloed. Toen de in Arnhem woonachtige bakker merkte dat Ede nog geen Turkse bakkerij had, begon hij er eentje. Inmiddels hebben ze in het Nijmeegse stadsdeel Dukenburg een tweede vestiging. Behalve allerlei soorten broden, verkoopt de bakkerij ook döner en Turkse pizza’s. ‘Daarvan gaan er op een doordeweekse dag zeker honderd over de toonbank’, stelt Ayse in de krant. Alle producten worden in de winkel met de hand bereid.
 
 

Reageer op dit artikel