nieuws

Speciaalzaak plust 2,8 procent

Nieuws

BAKKERSWERELD – De omzet van speciaalzaken was in januari van dit jaar 2,8 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Supermarkten hadden 3,4 procent meer omzet. In totaal pluste de detailhandel in januari 5,6 procent.

Speciaalzaak plust 2,8 procent

BAKKERSWERELD – De omzet van speciaalzaken was in januari van dit jaar 2,8 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Supermarkten hadden 3,4 procent meer omzet. In totaal pluste de detailhandel in januari 5,6 procent.

Het omzetvolume van de detailhandel groeide ook met 5,6 procent. De prijzen bleven nagenoeg gelijk. De omzetontwikkeling in de detailhandel is positief beïnvloed doordat januari 2006 een gunstigere samenstelling van de koopdagen had dan januari 2005. Ongeveer de helft van de omzetgroei is hieraan toe te schrijven. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.
Vooral voor de winkels in de non-foodsector was het een goede maand. In alle onderscheiden branches van de non-foodsector was de omzet in januari van dit jaar hoger dan in januari 2005. De omzet nam het meest toe bij de textieldiscounters. Die behaalden 9,5 procent meer omzet. Voedings- en genotmiddelen winkels boekten in januari van dit jaar 3,3 procent meer omzet dan een jaar eerder. De prijzen waren in deze winkels 1,1 procent hoger. Het omzetvolume groeide met 2,2 procent.
 

Reageer op dit artikel