nieuws

Spar neemt broodverkoop op de schop

Nieuws

Spar neemt de broodverkoop op de schop. De bakkerijafdelingen in de supermarkten gaan ‘Uw Spar Bakker’ heten. Daarnaast introduceert de formule een eigen broodlijn.

Spar neemt broodverkoop op de schop

Spar neemt de broodverkoop op de schop. De bakkerijafdelingen in de supermarkten gaan ‘Uw Spar Bakker’ heten. Daarnaast introduceert de formule een eigen broodlijn.
 

Met de nieuwe broodaanpak wil Spar het vers- en ambachtelijke imago van de buurtsuperformule opvijzelen en meer de rol spelen van plaatselijke bakker. De ruim 350 buurtwinkels zitten veelal in plaatsen en buurten waar ze de enige winkel zijn en ook de rol van warme bakker vervullen. Spar wil af van de industriële bakkers, daarvoor in de plaats gaat de organisatie in zee met regionale bakkers. Die krijgen van de organisatie recepten voor het Uw Spar Bakker-brood. Aan de juiste receptuur van deze broodlijn wordt momenteel nog gesleuteld. Het gaat om broden die nog niet bestaan en exclusief bij Spar verkrijgbaar zullen zijn. Deze bij de regionale bakkers gebakken en voorgebakken broden worden pas in de supermarkt afgebakken, gesneden en verpakt. Door de nieuwe broodaanpak verzekert Spar zich van de mogelijkheid om zes dagen per week gedurende alle openingsuren vers brood in het schap te hebben liggen. Het voornemen van de Spar-organisatie wordt bevestigd door voorzitter Marinus Geersing van de Spar-detaillistenvereniging.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Reageer op dit artikel