nieuws

SGP wil aanscherping koopzondagen

Nieuws

BAKKERSWERELD – De SGP wil de regels voor toeristische gebieden, waarmee gemeenten het aantal koopzondagen kunnen uitbreiden, aanscherpen. Dat staat te lezen in een plan voor een initiatief-wetsvoorstel van de partij.

SGP wil aanscherping koopzondagen

BAKKERSWERELD – De SGP wil de regels voor toeristische gebieden, waarmee gemeenten het aantal koopzondagen kunnen uitbreiden, aanscherpen. Dat staat te lezen in een plan voor een initiatief-wetsvoorstel van de partij.

 

De SGP wil de Winkeltijdenwet aanvullen met de zinsnede dat toeristische openstelling van winkels op zondag in een gemeente alleen mag ‘voor een klein deel van een kern’. Daarnaast moet het gaan om een toeristisch gebied ‘van uitzonderlijke aard en omvang’. Fractieleider Van der Vlies noemt Scheveningen als voorbeeld: daar is de boulevard duidelijk een toeristisch gebied, gewone woonwijken ‘met een bakker, een kerk en een school’ zijn dat niet. ‘Maar waar de grens precies ligt, weet ik ook niet.’ De SGP hoopt op steun van SP, ChristenUnie, CDA en PvdA. CDA en PvdA lieten onlangs weten positief te staan tegenover een aanscherping van de Winkeltijdenwet op dat punt. ‘
 

Reageer op dit artikel