nieuws

Ronald van Haarlem wereldkampioen patisserie

Nieuws

BAKKERSWERELD – Ronald van Haarlem heeft afgelopen zaterdag in Berlijn het wereldkampioenschap patisserie gewonnen. Van Haarlem (22), werkzaam bij Huize van Wely in Noordwijk aan Zee was de jongste van de zeven deelnemers uit Europa en Japan.

Ronald van Haarlem wereldkampioen patisserie

BAKKERSWERELD – Ronald van Haarlem heeft afgelopen zaterdag in Berlijn het wereldkampioenschap patisserie gewonnen. Van Haarlem (22), werkzaam bij Huize van Wely in Noordwijk aan Zee was de jongste van de zeven deelnemers uit Europa en Japan.
 

Gedurende vier dagen moesten de banketbakkers pralines, taarten en ijstaarten maken. Van Haarlem won met een suikersculptuur van 70 centimeter hoog met bloemmotief en met een chocoladetaart. Van Haarlem werd bijgestaan door zijn begeleider en broer Frank. Organisator van deze wereldkampioenschappen is de UIPCG, een internationaal samenwerkingsverband van banketbakkersondernemersverenigingen over de hele wereld waar ook de NBOV bij aangesloten is.
De UIPCG was de eerste grote internationale wedstrijd voor Van Haarlem. Hij is sinds dit jaar lid van het Nederlands Patisserie Team, vorig jaar won hij de Dutch Pastry Award.
 

Reageer op dit artikel