nieuws

Paasfair Van Vessem & Le Patichou

Nieuws

BAKKERSWERELD – De open dagen die Van Vessem & Le Patichou uit Haarlem zaterdag 8 april en zondag 9 april hield, trokken samen ruim drieduizend mensen. Dit keer stonden de open dagen in het teken van Pasen. De Haarlemse bakkerij organiseert elke anderhalf jaar een groot spektakel voor consumenten.

Paasfair Van Vessem & Le Patichou

BAKKERSWERELD – De open dagen die Van Vessem & Le Patichou uit Haarlem zaterdag 8 april en zondag 9 april hield, trokken samen ruim drieduizend mensen. Dit keer stonden de open dagen in het teken van Pasen. De Haarlemse bakkerij organiseert elke anderhalf jaar een groot spektakel voor consumenten.
 

Mede-eigenaar Jos Huijbregts: ‘Het was echt een superweekend. Een gekkenhuis voor ons, maar wel een groot succes. We hebben onszelf weer mooi op de kaart gezet. De zaterdag was toegankelijk voor iedereen.
De hele dag door hebben we in onze bakkerij aan de Hendrik Figeeweg demonstraties gegeven van paasproducten en desembrood. Op een speciaal smulplein stonden onze acties centraal als Fit en Vitaal, Puur Genieten en het Paasthema. Kinderen konden paasnestjes maken of zelf een slagroomtaart opspuiten.’
Het waren niet de eigen bakkers van Van Vessem, maar proefbakkers van grondstofleveranciers. ‘Onze eigen bakkers zijn productiemensen. Ze vinden het vaak moeilijk om een verhaal voor publiek te houden. De proefbakkers zijn dit gewend.’
 
Paasbrood
Bezoekers werden in groepjes door de bakkerij geleid en kwamen onderweg allerlei informatietafels tegen. In de broodbakkerij werd bijvoorbeeld paasbrood gemaakt en verteld over de traditie van het paasbrood. De bakkers demonstreerden ook een nieuw, gezond broodje, de Vicorn Bite. Dit is een broodje met vitamine C, appelstroop, muesli en noten.
De zondag kende het zelfde programma maar deze dag begon met een paasbrunch exclusief voor VasteKlantenKaart-houders. Hier kwamen zo’n driehonderd mensen op af. Tenminste, zoveel hadden zich vooraf aangemeld. ‘Uiteindelijk zijn zeshonderd mensen aangeschoven. Dat was even hectisch, maar het is goed gekomen. Misschien moest een enkeling wat langer wachten op zijn brunch. Klanten moesten zich eigenlijk vooraf opgeven per mail. Niet iedereen had dat goed gelezen, vandaar die verwarring.’ Jos Huijbregts stelt het draaiboek voor de open dagen beschikbaar aan collega’s. Vanaf planning, inschakeling sponsoren, marketing en de inzet van eigen personeel. Neem voor meer informatie contact met hem op via: patichou@euronet.nl.
 
Foto: Capital Photos
 
 

Reageer op dit artikel