nieuws

Overvaller kiest vaker voor kleine winkelier

Nieuws

Overvallers verleggen hun aandacht naar de kleinere zelfstandige winkelier. Grootwinkelbedrijven en ketens hebben meer geld om te investeren in beveiliging en zijn daardoor minder aantrekkelijk voor criminelen.

Overvallers verleggen hun aandacht naar de kleinere zelfstandige winkelier. Grootwinkelbedrijven en ketens hebben meer geld om te investeren in beveiliging en zijn daardoor minder aantrekkelijk voor criminelen.
 

Dat zei P. Walraven, secretaris van het Platform Detailhandel afgelopen vrijdag in De Telegraaf. Vond in 2004 nog 35 procent van de overvallen in de detailhandel plaats bij kleine winkeliers, vorig jaar was dat gestegen tot circa 60 procent. Het aantal overvallen in de detailhandel is vorig jaar met 12,4 procent gedaald tot 755 ten opzichte van 2004. Het aantal overvallen is al jaren dalende. Dat is volgens Walraven voor een belangrijk deel toe te schrijven aan toenemende investeringen in beveiliging. ‘Verzekeraars stellen steeds hogere eisen. Maar wij ontvangen nu steeds vaker signalen dat de eisen zo hoog worden dat ondernemers die maar één tot twee winkels hebben, de investeringen niet meer kunnen opbrengen.’ De brancheorganisatie wil binnenkort in overleg met verzekeraars over de problematiek. Verder vraagt het platform het kabinet om haast te maken met de uitvoering van de motie van Tweede Kamerlid Van der Vlies van de SGP over beveiliging van kleine bedrijven.
 

Reageer op dit artikel