nieuws

Nigerianen ontwikkelen hittebestendige chocolade

Nieuws

BAKKERSWERELD – Nigeriaanse wetenschappers hebben een hittebestendige chocolade ontwikkeld. Deze chocolade is volgens de ontwikkelaars zelfs tropen-proof.

Nigerianen ontwikkelen hittebestendige chocolade

BAKKERSWERELD – Nigeriaanse wetenschappers hebben een hittebestendige chocolade ontwikkeld. Deze chocolade is volgens de ontwikkelaars zelfs tropen-proof.
 

De Nigerianen experimenteerden met de toevoeging van maismeel en gelatine. Het maiszetmeel en gelatine verdikken de chocolade. Hierdoor wordt het vloeibaar worden van de chocolade door het smelten van de cacaoboter vertraagd. Zo lukte het hen om de smelttemperatuur te verhogen van 25 – 33 naar 45 – 50 graden Celsius.
Smaak
De smaak en het uiterlijk van de nieuwe chocolade komt volgens de ontwikkelaars overeen met de standaard. De chocolade met maïszetmeel scoorde zelfs hoger op het gebied van smaak en smoothness, aldus de wetenschappers in het British Journal of Food. In verband met het hogere smeltpunt is de chocolade waarschijnlijk meer geschikt voor bijters, dan voor zuigers. De chocolade smelt namelijk ook niet meer in de mond. Tot nu toe is chocolade geen praktisch product voor in de tropen. Met een smeltemperatuur van 25 tot 35 graden Celsius kan het alleen gekoeld getransporteerd en verkocht worden en smelt het direct als je het uit de koelkast houdt.
 
 

Reageer op dit artikel