nieuws

Nieuw evenement voor bakkerijbranche

Nieuws

BAKKERSWERELD – NVB en NBOV hebben het initiatief genomen voor een spraakmakende branchebrede show voor de bakkerijbranche. Op dit moment wordt het concept uitgewerkt onder de naam Grand Gala du Pain. Het evenement staat gepland voor maart 2007.

Nieuw evenement voor bakkerijbranche

BAKKERSWERELD – NVB en NBOV hebben het initiatief genomen voor een spraakmakende branchebrede show voor de bakkerijbranche. Op dit moment wordt het concept uitgewerkt onder de naam Grand Gala du Pain. Het evenement staat gepland voor maart 2007.
 

Het doel van het gala is het creëren van een podium voor de producten en hun makers en bedenkers, waar inspiratie kan worden opgedaan en ideeën worden uitgewisseld. Het gala biedt een platform waarop men elkaar ontmoet en geniet van een show rondom het ambacht. Daarbij moet meer worden gedacht aan stijlvolle, feestelijke elementen dan aan een beursachtige uitstalling van producten en diensten. Op dit evenement worden ook de Bakkerij én Banketbakkerij van het Jaar bekendgemaakt. Daarnaast wil de organisatie een publiekselement aan het evenement verbinden. De aanleiding van het Grand Gala du Pain is de afwezigheid van de Bakkerij Dagen. Het is de bedoeling om het Grand Gala jaarlijks te laten terugkeren. Er is een comité gevormd onder leiding van Theo Meijer, voorzitter van het Productschap Granen, Zaden en Peulvruchten. In het comité hebben naast de initiatiefnemende organisaties en NBC ook het Voorlichtingsbureau Brood, de Stichting Bakkerij Imago, de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) en het vakblad Bakkerswereld zitting. Met andere organisaties uit de brood- en banketbakkerij worden momenteel gesprekken gevoerd om hun activiteiten in te passen in het Grand Gala du Pain.
 

Reageer op dit artikel