nieuws

Niessen maakt beste nonnevot

Nieuws

BAKKERSWERELD – Bakkerij Niessen bakt de beste nonnevot van Limburg. De bakkerij uit Herten won de wedstrijd die werd georganiseerd door Limburgse kranten.

Niessen maakt beste nonnevot

BAKKERSWERELD – Bakkerij Niessen bakt de beste nonnevot van Limburg. De bakkerij uit Herten won de wedstrijd die werd georganiseerd door Limburgse kranten.
 

Niessen won voor de tweede keer. De eerste keer was in 2004. Bij de bakkerij zijn ze er maar wat trots op. ‘Vorige week woensdag heeft het in de krant gestaan. Op vrijdagochtend hadden we al 20.000 nonnevotten verkocht.’ Op dat moment moet de grote klapper van de carnavalszaterdag nog komen. ‘Die hoge verkoop ligt niet alleen aan de wedstrijd hoor. Met carnaval loopt het product eigenlijk vanzelf. Elke klant neemt er wat mee.’ Een nonnevot kost bij Niessen € 0,88. Het geheim van de winnende nonnevot wil Maureen Niessen niet onthullen. Wel zegt ze: ‘Het recept is nog van mijn opa. Dat koesteren we. We werken met een goed, luchtig deeg en zorgen ervoor dat het eindproduct niet vet is.’ De jury roemde de nonnevot van Niessen met termen als ‘oogstrelend’ en ‘spannend’. Vorig jaar hield Niessen een speciale nonnevotten drive-in. Als non verklede medewerkers verkochten langs de kant van de weg nonnevotten. Bakkerij Steevens uit Stein werd tweede.
 

Reageer op dit artikel